AKTUELNOSTI

15.09.2020

NOVO DJEČIJE IGRALIŠTE I ZELENILO ZA NAJMLAĐE SUGRAĐANE IZ MOSKOVSKE ULICE

Gradonačelnik dr Ivan Vuković sa saradnicima obišao je danas dječije igralište u Moskovskoj ulici iza zgrade Simpa. Naši najmlađi sugrađani dobili su novi prostor za igru i druženje na površiniod 1.600m². U neposrednoj blizini nedavno je rekonstruisan i sportski poligon čime je ovaj dio grada dobio dvije površine za boravak u prirodi, sport i rekreaciju kako najmlađih tako i starijih sugrađana.

`` Nedavno kada smo otvorili rekonstruisani poligon u blizini, obećali smo da ćemo djeci ovog dijela grada podariti moderno igralište, tako da evo već par sedmica kasnije imamo priliku da se okupimo i povodom otvaranja novog igrališta i jedne nove manje parkovske površine u kultnom dijelu našeg grada, gdje su odrastale mnoge generacije. Pravo je zadovoljstvo da danas imamo priliku da djeci tih generacija podarimo jedan novi prostor za igru i razonodu`` kazala je zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić.

Zamjenica gradonačelnikadr Slađana Vujačićistakla je da će gradska uprava i u narednom periodu nastaviti sa rekonstrukcijom i izgradnjom dječijih igrališta kako bi doprinijeli pravilnom razvoju mališana.

``U vremenu novih digitalnih tehnologija teško je organizovati vrijeme i uputiti djecu na sadržaje koji su svakako bolji za njihovo dalje odrastanje, za njihov psihološki i emocionalni razvoj, a mi kao jedna odgovorna gradska uprava smo se posvetili tom zadatku i učinili da u proteklih dvije godinenaša djeca u svim djelovima grada, kako u užem dijelu tako i u ruralnom dijelu Podgorice dobiju nova moderna igrališta i sa tim ćemo nastaviti i u narednom periodu.’’ zaključila je zamjenica Vujačić.

Direktorica gradskog preduzeća ZeleniloDaca Popovićje istakla da je stručni tim privrednog društva na čijem je čelu odradio još jedan dobar posao tako da su od danas najmlađi građani Podgorice bogatiji za još jedno dječije igralište.

„Na površini od 1.600 m2 ozelenjen je prostor i ugrađeni su novi dječiji sadržaji. Uspjeli smo da dječije igralište uklopimo u postojeći ambijent, tako da su postojeće betonske staze obnovljene i povezane u tri kruga novim betonskim i stazama od rizle. Na podlozi od tartana ugrađena je posebna sprava, kotrljajući tobogan, a postavljene su i kocke od foreksa za sjedenje. Kompletan prostor je dodatno ozelenjen sadnjom 25 odraslih sadnica, 150 komada žive ograde, a na 150m2 postavljena je tepih trava“, istakla je Popović i dodala da je na slobodnim površinama formiran travnjak, a kompletan prostor je pokriven hidrosistemom.

„Prostor je dodatno opremljen parkovskim mobilijarom klupama i kantma za otpatke, a realizacijom ovog projekta još jednom smo potvrdili naše opredjeljenje da gradimo savremena i moderna dječija igrališta i da uređujemo zelene površine, tako da ćemo i u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i sličnim aktivnostima u različitim djelovima grada“, zaključila je Popović.​

Gradsko preduzeće ‘’Komunalne usluge’’ ugradile su dva reflektora kako bi igralište bilo osvijetljeno i bezbjedno za najmlađe.

Share:

NOVO DJEČIJE IGRALIŠTE I ZELENILO ZA NAJMLAĐE SUGR