AKTUELNOSTI

11.03.2021

PODGORICA DOBILA JOŠ JEDAN PARK; U NASELJU ZAGORIČ ZAVRŠENA IZGRADNJA SAVREMENOG PARKA

Gradsko preduzeće Zelenilo u saradnji sa Agencijom za stanovanje, Komunalnim uslugama i Putevima Glavnog grada, kao i građanima Zagoriča, završilo je radove na uređenju prostora u nastavku Ulice II crnogorskog bataljona, čime je i ovaj dio grada dobio novu parkovsku površinu na 2.500 m² uz obalu Morače.

Ovaj savremeno uređen prostor osim kombinovane dječije sprave kapaciteta 22 djece i kotrljajućih tobogana, sadrži i trampolinu i mini alpinističke staze za djecu koje se prvi put mogu vidjeti na javnom igralištu. Tu su i sadržaji za nešto starije generacije, pa se ispod nadstrešnice u boji nalaze prostori za odmor sa ljuljaškama na podlozi od tartana i piknik setom na podlozi od dekinga. Takođe, ovaj park je duž šetne staze, urađene od metlanog betona, opremljen i parkovskim mobilijarom (klupama i korpama za otpatke), a posađeno je i više od 50 odraslih sadnica drveća, posijana trava i ugrađen hidrosistem. U realizaciji projekta pridružila su se i privredna društva Agencija za stanovanje, Komunalne usluge i Putevi koji su ogradili i osvijetlili kompletan prostor i time ga učinili bezbjednim i za rekreativce izgradili sportski poligon.

Ukupna vrijednost projekta je 120.000 eura, a sredstva za izgradnju parka opredijeljena su iz Budžeta Glavnog grada, dok su građani Zagoriča dali svoj doprinos u vidu nabavke kombinovane dječije sprave (opširnije na linku:ZaljepšiZagorič - zagoricpark.me), a kompanijaVhm Development doo, ispred stanara zgradeEmerald gardendonirala je 17 sadnica čempresa.

Privredna društva Glavnog grada nakon izgradnje parka u Zagoriču, nastavljaju radove na izgradnji parkova na Koniku i Zabjelu, pa će uskoro i ovi djelovi grada dobiti nove parkovske površine.

Kadroviparka iz drona:

https://youtu.be/mgbr47N59XA

Share: