AKTUELNOSTI

22.04.2021

Na novom parku na Koniku posađeno 25 sadnica

Povodom Dana planete Zemlje na novom parku naKonikuposađeno je 25 sadnica. Riječ je o donaciji kompanijeCapital transfer Ria Montenegro, a akcija je realizovana u saradnji saSekretarijatom za komunalne poslove i gradskim Zelenilom, stoji na sajtu Glavnog grada.

Ispred Sekretarijata za komunalne posloveTatjana Miranovićje izrazila zadovoljsto što kroz društveno- odgovoran odnos kompanijeCapital transfer RiaMontenegro donacijom sadnica zajedničkioplemenjuju prostor budućeg parka na Koniku.

Sekretarijata za komunalne poslove,Tatjana Miranović (Izvor: Glavni grad)

„Posaditi drvo znači ukorijeniti jedan novi život i ostaviti trag o nama“, istakla je Miranović naglašavajući da je Dan planete Zemlje veoma važan ekološki datum kada svi pojedinačno treba da radimo na zaštiti naše planete.

Ona je izrazila uvjerenje da će današnji događaj poslužiti kao dobra praksa, kao i da će motivisati odgovorne pojedince i privredne subjekte da kroz društveno – odgovoran pristup daju podršku Glavnom gradu kako bizajednički doprinijeli da se naš grad razvija na konceptu zelenog grada i održivog razvoja i pozvala sugrađane da se odgovorno odnose prema zelenom fondu i parkovskom mobilijaru kako bi svi dali zajednički doprinos očuvanju gradskih zelenih oaza, navela je na sajtu Glavnog grada.

Direktorica gradskog ZelenilaDaca Popovićje izrazila zadovoljsto što je povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, u saradnji sa kompanijomCapital transfer Rio Montenegro,novi park na Koniku dobio 25 odraslih sadnica.

Direktorica gradskog ZelenilaDaca Popović (Izvor: Glavni grad)

„Park se prostire na 8.000 m2 i imaće sadržaje za sve generacije. U parku će biti posađeno oko 200 sadnica različitog drveća, a u cilju redovnog održavanja i zalivanja iskopan je bunar“, saopštila je Popović i pozvala sugrađane da se savjesno odnose prema zelenim površinama.

PR kompanijeCapital transfer Rio MontenegroVanja Joković,kazala je da je ovo još jedna inicijativa kojom se nastoji istaći značaj očuvanja životne sredine.

PR kompanijeCapital transfer Rio MontenegroVanja Joković (Izvor: Glavni grad)

”Povedeni željom da podsjetimo na značaj i važnost očuvane životne sredine, a još više usred pandemije koronavirusa, odlučili smo da u saradnji sa Glavnim gradom doniramo 25 sadnica i na taj način podsjetimo građane koliko je važno biti odgovoran prema planeti zemlji, a samim tim i prema sebi”, kazala je Joković i dodala da se nada da će se uspješna saradnja sa Glavnim gradom nastaviti.

Share:

Na novom parku na Koniku posađeno 25 sadnica