AKTUELNOSTI

22.04.2021

NOVI DRVORED NA BULEVARU MIHAILA LALIĆA

Gradsko preduzeće Zelenilo d.o.o. Podgorica je u saradnji sa Adriatic bankom AD koja je povodom Dana planete Zemlje donirala 15 odraslih sadnica česmine, na Bulevaru Mihaila Lalića formirala novi drvored.

Tim povodom, izvršna direktorica Zelenila Daca Popović istakla je da raduje činjenica da se u cilju očuvanja životne sredine društveno odgovorne kompanije odlučuju na ovaj vid aktivnosti: "Očuvanje životne sredine, naročito u vremenu u kojem živimo, predstavlja izazov i zbog toga i na ovaj način želimo da utičemo na podizanje svijesti o značaju svake nove sadnice i da pozovemo naše sugrađane da čuvaju zelene površine, a našim aktivnostima nastavićemo da radimo na ozelenjavanju Podgorice i poboljšanju kvaliteta života u glavnom gradu.", istakla je Popović i zahvalila Adriatic banci na vrijednoj donaciji. Dodala je i da se nada da će naši sugrađani znati da cijene uloženi trud i sredstva u ozelenjavanje naše Podgorice.

Ivana Kecojević, rukovodilac Odjeljenja za upravljanje ljudskim resursima u Adriatic Banci, izrazila je zadovoljstvo što su se na ovaj način pridružili obilježavanju Dana Planete Zemlje: “Ovim gestom želimo da damo svoj mali doprinos i istaknemo koliko je za svaki grad neophodno saditi, obnavljati i čuvati drvorede. Hrast česmina, odabran je kao jedna je od važnih vrsta sredozemne vegetacije koja je otporna na naše klimatske uslove. Veliko nam je zadovoljstvo što smo dio ove humane akcije i što se kao najmlađa banka u Crnoj Gori, već profilišemo kao društveno odgovorna kompanija koja će i u budućem periodu pokazati svoju posvećenost ovom zadatku i na taj način doprinijeti interesima zajednice”, zaključila je Kecojević.

Gradsko Zelenilo još jednom poziva građane da čuvaju zelene površine, parkove, drvorede, jer se svi zajedno svakog dana borimo za još zeleniju Podgoricu i za bolji kvalitet života svakog njenog stanovnika.

Share:

NOVI DRVORED NA BULEVARU MIHAILA LALIĆA