AKTUELNOSTI

28.04.2021

PAŽNJA : Apel roditeljima

Svjedoci smo da se ljuljaška za djecu u invalidskim kolicima u novom parku na Zabjelu, uprkos informativnoj tabli na kojoj je jasno naznačena namjena, svakodnevno u velikoj mjeri koristi na nepropisan način.

Osim što je to jedan od rijetkih sadržaja u kojima mogu uživati djeca sa invaliditetom, ovo može dovesti do ozbiljnih posljedica ako se koristi suprotno namjeni.

Apelujemo na roditelje da edukuju svoju djecu da zbog njihove bezbjednosti, ali i empatije, prilikom boravka u parku poštuju instrukcije, a za svako korišćenje postavljenih sprava suprotno namjeni biće odgovorno odraslo lice koje je u pratnji djeteta prisutno u parku.

Dužnost i obaveza svih nas je da dozvolimo djeci kojoj je ova sprava namijenja da iskoriste mogućnost za srećno odrastanje, uz igru i druženje. Zato podsjećamo roditelje da za ostalu djecu u ovom, i svim drugim parkovima, postoji mnoštvo mogućnosti i sprava za bezbrižnu i bezbjednu igru, što im nameće obavezu više da odgovornim ponašanjem pomognu svima nama da omogućimo i mališanima koji koriste kolica da uživaju u zelenim površinama sa pratećim sadržajima.

Share: