AKTUELNOSTI

24.05.2021

Danas se obilježava Evropski dan parkova

U cilju povećanja zelenih površina u Glavnom gradu, Zelenilo je u prethodnih godinu dana formiralo pet novih parkovskih površina: Podgorički park, park na Starom aerodromu, na Zabjelu, u Zagoriču i park Đorđa Balaševića. Privode se kraju radovi na izgradnji šestog parka i to na Koniku, a Glavni grad je u saradnji sa kompanijom Bemax izgradio i parkovsku površinu u Dahni. U toku je priprema projektne dokumentacije za rekonstrukciju Njegoševog parka i formiranje novog parka ispod Ljubovića.

Osim toga, ovo društvo izgradilo je i 18 dječijih igrališta koja su oplemenjena velikim brojem sadnica drveća, te s toga i ona, mogu nositi epitet manjih parkova.

Sagledavajući kontinuitet formiranja novih zelenih površina i održavanja postojećih, s pravom možemo reći da će, za nekoliko godina, kada u novim parkovima, stasaju sve posađene sadnice drveća, Podgorica biti jedan od najzelenijih gradova u Evropi, a mi kao privredno društvo kojem je povjerena ova važna djelatnost, daćemo svoje maksimalne napore da to ostvarimo.

Share:

Danas se obilježava Evropski dan parkova