AKTUELNOSTI

02.06.2021

OTVOREN NOVI PARK NA KONIKU: PODGORICA DOBILA ČETVRTI NOVI PARK U OVOJ GODINI

Gradonačelnik Podgorice drIvan Vuković, sa saradnicima, obišao je zvršene radove na izgradnji parka u podgoričkom naselju Konik.

Gradonačelnik je tim povodom izrazio zadovoljstvo zbog nesvakidašnjeg dočeka povodom otvaranja novoizgrađenog parka. „To je jedno od obećanja koje smo dali lokalnoj zajednici na inicijativu mjesne zajednice i danas imamo priliku da konstatujemo da su uspješno završeni svi radovi i da smo dobili najveću parkovsku površinu u glavnom gradu“, istakao je Vuković i dodao da je riječ o površini od oko 8.000 m2, sa svim sadržajima, dominantno za najmlađe, uključujući i sportski poligon i novi zeleni fond. „Vrijednost investicije je 235.000 eura, prostor koji je kompletno ograđen i osvijetljen, a uskoro će biti postavljen i video nadzor“, istakao je Vuković izražavajući nadu da ćemo ga svi zajedno čuvati ne samo za ove nego i za buduće generacije.

Gradonačelnik je zahvalio kolegama iz Zelenila, koje kako često ističe postalo istinski brend glavnog grada. „Rezultati njihovog rada su vidljivi u svakom dijelu Podgorice, služe nam na ponos i čine da naš grad svakoga dana izgleda sve ljepše. Želim da zahvalim i predsjedniku mjesne zajednice g-dinu Čađenoviću, koji je insistirao na izgradnji parka, a kada danas vidite koliko je ovdje djece i koliko su radosni, shvatate da je to bila dobra ideja“, saopštio je gradonačelnik i najavio da će narednih dana Glavni grad krenuti u novu investiciju ove vrste. „U pitanju je rješenje nekadašnje rupe u okviru DUP-a „Zabjelo- Ljubović“, gdje ćemo dobiti lijepu zelenu površinu, a onda, istim tempom, nastaviti sve do kraja godine“, zaključio je Vuković.

Direktorica gradskog preduzeća ZeleniloDaca Popovićs je da od početka ove godine nakon otvaranja novih parkova u Zagoriču, Zabjelu, parka posvećenom Đorđu Balašeiću danas građanima na upotrebu predat i novi park na Koniku.

„U parku su izgrađeni sadržaji za sve generacije i pored dječijg igrališta na bezbjednoj podlozi od tartana izgrađen je i prostor za miran odmor, kao i prostor za sport i rekreaciju. Posađeno je oko 200 sadnica odraslog drveća, 300 sadnica žive ograde i preko 30 puzaica, tako da će stasavanjem svih navedenih biljaka na oom prostoru biti formirana prava zelena oaza“, istakla je Popović dodajući da je na oko 5.000 kadrataposijana trava, a kompletan prostor pokriven sistemom za navodnjavanje iz bunara koji je namjenski izgrađen u cilju uštede sredsatava za vodu.

Ona je iozrazila ujerenje da će građani Konika ovaj prostor znati da koriste na adekatan način i da uživaju u njemu cijeneći sredstva i trud koji su uloženi u izgradnju parka i zahvalila se kolegama iz gradskih preduzeća Agercija za stanovanje i Komunalne usluge koji su zajedno sa Zelenilo učestvovali u realizaciji ovog važnog projekta.

Andrija Čađenovićje u ime građana Mjesne zajednice Konik izrazio zahvalnost Glavom gradu i gradonačelniku dr Ivanu Vukoiću na izgradnji parka na Koniku. „Ovaj park jedan je od najvećih i najljepših novosagrađenih u Podgorici i predstavlja pravi kutakza sve generacije za odmor, igru i rekreaciju“, saopštio je Čađenoić i apelovao na komšije i prijatelje da zajednički čuvaju park kako bi ga što duže koristili.

Čađenović je izrazio i uvjerenje da će sve ulice na Koniku do kraja godine dobiti sekundarnu kanalizacionu mrežu i da će ulica Husinjskih rudara koja je navažnija i najduža u ovom naselju uskoro biti potpuno funkcionalna.

Izjava gradonačelnika drIvana Vukovićadostupna je na sljedećem linku:https://www.youtube.com/watch?v=ancsm5d5RzM

Izjava direktorice gradskog preduzeća ZeleniloDace Popovićdostupna je na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=CmNN2vACcaY

IzjavaAndrije Čađenovićadostupna je na sljedećem linku:https://www.youtube.com/watch?v=9-vG4-GeWIg

KADROVIsa događaja:https://www.youtube.com/watch?v=Sh66UzS8EqA

Share:

OTVOREN NOVI PARK NA KONIKU: PODGORICA DOBILA ČETV