AKTUELNOSTI

06.08.2021

GRAĐANI I GLAVNI GRAD ZAJEDNO DO NOVOG PARKA

Gradonačelnik Podgorice drIvan Vuković, sa saradnicima, obišao je završne radove na izgradnji parka ispod Ljubovića. Podsjećamo da je Glavni grad poštujući volju građana i uviđajući negativne posljedice po okolinu, nedavno stavio van snage DUP „Zabjelo- Ljubović“, po kojem je na ovoj lokaciji bila planirana izgradnja zgrade i najavio formiranje zelene površine. Radovi su završeni uspješno, na zadovoljstvo velikog broja građana koji žive u ovom dijelu Podgorice.

Gradonačelnik Vuković je istakao da je na ovaj način stvoren novi prostor za bezbrižnu igru naših mališana i odmor i rekreaciju starijih sugrađana.

“Večeras smo se okupili da promovišemo jednu od najljepših priča vezanih za rad ove gradske uprave i puno mi je srce zbog toga. Imali smo sluha za potrebe i želje naših sugrađana i ponosan sam na to što smo ovu inicijativu realizovali skupa”, naglasio je gradonačelnik i zahvalio građanima na predivnom dočeku.

Direktorica gradskog preduzeća ZeleniloDaca Popovićizrazila je zadovoljstvo zbog završetka radova na petoj parkovskoj površini ove godine. "Ispunili smo još jedno obećanje i zajedno sa kolegama iz Komunalnih usluga i Agencijom za stanovanje stvorili još jedan prostor za igru, rekreaciju i odmor. Imajući u vidu broj stambenih objekata, te saobraćajnica u blizini, potrudili smo se da ovaj prostor ozelenimo u najvećoj mogućoj mjeri", naglasila je Popović i apelovala na sugrađane da čuvaju parkovske površine u gradu.

Građani su zahvalili gradonačelniku na iskazanom razumijevanju i realizovajoj inicijativi, a naši najmlađi sugrađani nijesu krili radost i zadovoljstvo.

Dječije igralište izgrađeno je na podlozi od tartan sa kombinovanom spravom za igru djece, dok je rubom parka izgrađena višenamjenska kružna staza.

Park je osvijetljen i ograđen zaštitnom ogradom, opremljen parkovskim mobilijarom, a postavljeni su i česma, sprave za trening na otvorenom, kao i stolovi za šah i stoni tenis.

U parku je posađeno preko 70 odraslih sadnica različitog drveća, a travnjak posijan na 1.500m². Park je pokriven i sistemom za navodnjavanje kako bi se biljni fond sačuvao tokom vrelih ljetnjih mjeseci.

Izjava gradonačelnika dr Ivana Vukovića:

https://youtu.be/ru023ZdKV7w

Izjava direktorice gradskog Zelenila Dace Popović:

https://youtu.be/SGJYVkQzn4k

Izjave građana:

https://youtu.be/05QWmu7H92E

Kadrovi sa događaja:

https://youtu.be/kZN9Vgnrt1s

Share:

GRAĐANI I GLAVNI GRAD ZAJEDNO DO NOVOG PARKA ISPOD