AKTUELNOSTI

17.03.2022

BLOK V DOBIO PARKOVSKU POVRŠINU NA PREKO 5.000M2

Gradonačelnik Podgorice drIvan Vuković, sa saradnicima, obišao je Mjesnu zajednicu Blok V gdje su završeni radovi na izgradnji parkovske površine u blizini Doma zdravlja, čime je ovaj prostor dobio sadržaje za sve generacije. Veliki broj djece u pratnji roditelja, zahvalni na brojnim novim sadržajima, večeras su uživali uz animatore i muziku.

“Danas imamo veliko zadovoljstvo da našim sugrađanima predamo na upotrebu novu parkovsku površinu, buduću zelenu oazu od 5.000 m2. Kao što vidite naše kolege iz Zelenila su to prelijepo dizajnirale. Imamo dječije igralište i sve one sadržaje koji su ljudima potrebni za jedan lijep boravak na otvorenom. Ovo je već drugi park koji ove godine otvaramo, nakon onog na Starom aerodromu, tako da možemo da konstatujemo, da iako je polovina marta, već imamo 10.000 m2 novih uređenih zelenih površina u ovoj godini. Nastavljamo sa onom praksom koja je učinila Podgoricu, petim najzelenijim gradom u Evropi po mišljenju Evropske agencije za zaštitu životne sredine”, kazao je Vuković i podsjetio da su, ne tako davno, sugrađani isticali da u gradu nema dovoljno zelenih površina, da se grad intezivno betonira. “Mislim da smo na pravi način odgovorili na te kritike, da smo ih čuli i kao rezultat danas imamo desetak novih parkova u različitim djelovima grada, uključujući i Blok V. Veoma sam zadovoljan zbog toga i zahvalan sam građanima na ovako divnom dočeku”, zaključio je Vuković.

Direktorica gradskog preduzeća Zelenilo d.o.o.Daca Popovićistakla je da privredno društvo na čijem je čelu nastavlja da posvećeno radi na uređenju zelenih površina u svim djelovima grada. “Danas smo u Bloku V, gdje su završeni radovi na uređenju zelene površine od skoro 5.000 m2. Posadili smo 50 sadnica odraslog drveća, na brežuljcima koje smo formirali posadili smo žbunje i perene. Na 4.000m2 posijali smo travu, izgradili cik-cak staze, postavili parkovski mobilijar, klupe i kante za otpatke, kao i nadstrešnice, a dječije igralište dobilo je nove sprave”, kazala je Popović i zahvalila kolegama iz Komunalnih usluga koje su odradile parkovsku rasvjetu, kao i Agenciji za stanovanje Glavnog grada koja je ugradila sto za stoni tenis. “Zelenilo nastavlja da ozelenjava naš grad i naše ekipe vrijedno rade. Već sljedeće sedmice biće završeni radovi na izgradnji dječijeg igrališta u Univerzitetskom centru, a ekipe su angažovane na izgradnji dvije sportsko-rekreativne zone u Zelenici i na Bulevaru Šarla de Gola”, zaključila je Popović.

Stanovnici Bloka V istakli su da su zadovoljnim radom gradske uprave, te da Podgorica kontinuirano napreduje u svim segmentima.

“Sportski tereni, kao i dječja igrališta, privikli su pažnju omladine koja može više da se bavi sportom jer imaju sve urednije terene, a djeca mogu da izađu sa svojim roditeljima. Sve pohvale na račun rada svih gradskih službi“, kazao je Filip Drakulović. Lazar Dragojević istoče da čitavog života živi u Bloku V i da su ovi projekti dragocjeni. ”Blok V je uvijek bio kvart gdje je odrastanje lijepo i mislim da je više parkova, a malo manje ulica, pun pogodak za klince i sve ljude koji uživaju u ovakvoj vrsti sadržaja. Svaka čast Glavnom gradu“.

„Apsolutno sam zadovoljna i sve pohvale gradonačelniku. Mislim da će ovo biti od velikog značaja za sve, a kao građani treba da pružimo podršku tom projektu iapelovala bih na građane da čuvamo našu prirodu i bacamo otpad u kante koje su za to predviđene, kako bismo ovo zelenilo održali", kazala je Suzana Berilaža.

„Urađeno je mnogo, posebno kada je riječ o zelenilu, parkovima, milina je pogledati kako ovo danas izgleda. Što se tiče društvenog života, ja sam lično zadovoljan. Zadovoljan sam radom Gradske uprave, naročito Bloka V jer se radi u opštem interesu", kazao je Jovan Đuranović.

Izjava gradonačelnika dr Ivana Vukovića:

https://www.youtube.com/watch?v=iXPxSaZkPvc

Izjava direktorice gradskog Zelenila Dace Popović:

https://www.youtube.com/watch?v=qICKUkIEop4

Izjave građana koji žive u Bloku V:

https://www.youtube.com/watch?v=bGO4eVXlzow

Kadrovi:

https://www.youtube.com/watch?v=mq4Ox4AIpr8

Share:

BLOK V DOBIO PARKOVSKU POVRŠINU NA PREKO 5.000M2