AKTUELNOSTI

22.03.2022

ISPUNJENO OBEĆANJE DATO NAJMLAĐIM STANOVNICIMA ULICE SVETOZARA MARKOVIĆA

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je novu uređenu površinu u Ulici Svetozara Markovića na kojoj je rekonstruisano dječije igralište na zahtjev lokalne zajednice.

Šef Kabineta gradonačelnika Nikola Mitrović naglasio je da je Glavni grad i ovog puta uvažio zahtjeve sugrađana, a da je sa posebnim zadovoljstvom odgovorio na ono što su bili zahtjevi najmlađih stanovnika Podgorice.

“Danas smo u MZ “13. jul” i imamo veliko zadovoljstvo današim sugrađanima i ovim divnim mališalima predamo na upotrebu rekonstruisano dječije igralište. U oktobru prošle godine na njihovu inicijativu organizovali smo sastanak na kojem smo saslušali njihove zahtjeve i dogovorili način buduće rekonstrukcije ovog prostora. Danas, šest mjeseci kasnije, možemo reći da smo ispunili njihove zahtjeve i da smo na obostrano zadovoljstvo dobili jedan lijep prostor za okupljanje, igru i druženje. Želim da se zahvalim kolegama iz gradskih preduzeća Zelenilo, Agencije za stanovanje, Komunalnih usluga i Vodovoda na odlično određenom poslu”, kazao je Mitrović.

Gradsko preduzeće Zelenilo je izvršilo zamjenu parkovskog mobilijara, ugradilo još jedan tobogan, a oko ljuljaške je ugrađena tartanska podloga. Društvo je izvršilo popravku i farbanje postojećeg dječijeg mobilijara. Posađeno je i 15 novih sadnica drveća i 163m žive ograde, a nasut je i novi sloj humusne zemlje. Ugrađen je hidrosistem, česma, a obnovljene su i staze.

Zapošljeni u Agenciji za stanovanje prethodno su ugradili sto za stoni tenis, potom i novu teretanu na otvorenom. Takođe, izvršili su popravku i farbanje ograde, kao i zamjenu košarkaških tabli.

Prostor je, zahvaljujući kolegama iz Komunalnih usluga i dodatno osvijetljen – ugrađeno je 8 svjetiljki, a postojeći stubovi su ofarbani.

"Želim da naglasim da je ovo još jedna lijepa i uspješna priča saradnje Glavnog grada i lokalne zajednice i siguran sam da su djeca zadovoljna i da će čuvati igralište, kao što su to radili i do sada", zaključio je Mitrović.

Sugrađanin Semir Kuč kazao je da je zadovoljan radom gradske uprave, te da je ovaj dio grada pored uređenih fasada, dobio i novo dječije igralište sa pratećim sadržajima, na zadovoljstvo najmlađih stanovnika.

Izjava Nikole Mitrovića, šefa Kabineta gradonačelnika:

https://youtu.be/dn-PNOkrtn8

Kadrovi:

https://youtu.be/_PUdUrQoIXc

Anketa:

https://youtu.be/zsUNvc-hkG8

Share:

ISPUNJENO OBEĆANJE DATO NAJMLAĐIM STANOVNICIMA ULI