AKTUELNOSTI

30.03.2022

UREĐEN KUTAK U ULICI VASA RAIČKOVIĆA REZULTAT SARADNJE GLAVNOG GRADA, STUDENATA I LOKALNE ZAJEDNICE

Gradonačelnik Podgorice drIvan Vuković, sa saradnicima, obišao je završne radove na još jednoj lokaciji koja zahvaljujući projektu Mikro 020 dobija novi izgled i funkciju. Riječ je o prostoru u Ulici Vasa Raičkovića čiji izgled do skoro nije odgovarao željama i potrebama stanovnika ovog dijela Podgorice.

„Dobili smo jednu lijepo uređenu zelenu površinu od preko 1.000 kvadrata, četrdesetak novih sadnica, a na inicijativu ljudi koji žive u komšiluku uredili smo i parking prostor, izgradili novu kvartovsku saobraćajnicu. Takođe, kompletan prostor smo pokrili hidrosistemom, izgradili novu rasvjetu, atmosfersku kanalizaciju, dakle bitno uljepšali ovaj odveć lijepi dio grada. Projekat je vrijedan 80.000 eura, dominantno realizovan zahvaljujući angažovanju našeg privrednog društva Putevi, ali i kolega iz Zelenila, Komunalnih usluga, Ćistoće, a sve pod dirigentskom palicom Glavnog gradskog arhitekte uz podršku tima Arhitektonskog fakulteta“, istakao je gradonačelnik i dodao da je ovo prvi put da se projekat Mikro 020 realizuje u partnerstvu sa tom institucijom. „Zahvaljujem dekanici Perović i njenim mladim kolegama na tome što su, uz našu podršku, sve ovo ovako lijepo osmislili. Reakcije su fantastične i mi nastavljamo da uljepšavamo našu Podgoricu i konkretnim djelima svakoga dana naš grad činimo sve boljim i ljepšim“, zaključio je Vuković.

Dekanica Arhitektonskog fakultetaSvetlana Perovićkazala je da je zadovoljna zbog otvaranja jednog novog javnog prostora koji je uređen u saradnji sa studentima. „Uspostavljena je saradnja Glavnog grada sa Arhitektonskim fakultetom, i zajedno sa studentima radimo na više lokacija kako bi oplemenili, revitalizovali i unaprijedili postojeće javne prostore. Zaista me raduje ova saradnja i mislim da je sjajna prilika da studenti kroz nastavni proces i određene nastavne predmete koje sprovode kroz svoje aktivnosti, predlažu raznorazne ideje i teme“, kazala je Perović i pohvalila revitalizaciju ovog prostora, te zahvalila Glavnom gradu na iskazanom interesovanju i podršci mladim ljudima i njihovim idejama.

Stanovnici ove mjesne zajednice, zadovoljni su realizovanim projektima, a u konkretnom slučaju stanari Ulice Vasa Raičkovića iskazali su posebnu zahvalnost gradskim preduzećima, ističući da su im posebno važni novi drvoredi, parking, ali i kućica za njihovog zajedničkog ljubimca Garija.

Izjava gradonačelnika dr Ivana Vukovića:

https://www.youtube.com/watch?v=osugN_s2oFI

Izjava dekanice Arhitektonskog fakulteta:

https://www.youtube.com/watch?v=0yovabVOsgo

Izjave građana:https://www.youtube.com/watch?v=36gOb0tJ404

KADROVI:https://www.youtube.com/watch?v=sTEBFL_q0HE

Share:

UREĐEN KUTAK U ULICI VASA RAIČKOVIĆA REZULTAT SARA