AKTUELNOSTI

07.04.2022

UREĐENA ZELENA POVRŠINA I DJEČJE IGRALIŠTE I U CITY KVARTU

Predstavnici Glavnog grada i Univerziteta Crne Gore obišli su uređenu površinu u City kvartu, a tom prilikom za najmlađe stanovnike ovog dijela grada bio je upriličen zabavni program. Gradonačelnik dr Ivan Vuković, koji boravi u Sarajevu povodom obilježavanja dana grada, nije bio u prilici da prisustvuje događaju, te je putem video poruke poželio građanima ugodan boravak u novom zelenom kutku, a Univerzitetu Crne Gore uputio riječi zahvalanosti na podršci prilikom realizaciji ovog projekta.

“Danas u City kvartu imamo jednu zaista lijepo uređenu zelenu površinu, po mjeri svih građana. Uredili smo prostor od oko 1.000 m², igradili dječije igralište, šetnu stazu i prostor za miran odmor. Zahvaljujući kolegama iz Komunalnih usluga ovaj prostor je u cjelosti osvijetljen, dok su kolege iz Agencije za stanovanje, zbog bezbjednosti najmlađih izvršili ograđivanje površine. Uređenje ove površine još jedan je dokaz da su Glavni grad i Zelenilo istrajni u namjeri da u svim djelovima grada formiraju nove zelene, da izgrade nove parkove i dječija igrališta, a time poboljšaju i uslove života svih građana”, kazala je direktorica Zelenila, Daca Popović, i istakla da je kompletna površina oplemenjena biljnim fondom i pokrivena sistemom za navodnjavanje.

Ispred Univerziteta Crne Gore, Nevena Mašanović istakla je da ovaj projekat predstavlja nastavak izuzetno uspješne saradnje sa Glavnim gradom, te zahvalila svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta. “Koristim priliku da zahvalim svim učesnicima na ovom projektu, Glavnom gradu na čelu sa gradonačelnikom Vukovićem, te ističem da ćemo uvijek biti raspoloženi za aktivnosti koje imaju za cilj humanizaciju ambijenta koji nas okružuje”, poručila je Mašanović.

Građani koji žive u ovom dijelu grada istakli su zadovoljstvo povodom realizacije ovog projekta koji je od velikog značaja za sve, a naročito za naše najmlađe sugrađane. “Drago mi je što je Podgorica sve zelenija i što se mlađoj populaciji omogućava neko bezbrižnije djetinjstvo i ljepši trenuci”, zaključila je sugrađanka Katarina Pejović.

Izjava Dace Popović:
https://youtu.be/41c2Gg7sfmY

Izjava Nevene Mašanović:
https://youtu.be/pQONvcPqt8s

Izjava građana:
https://youtu.be/OG0BovXaRNM

Kadrovi:

https://youtu.be/M42Zfltjb8I

Share:

UREĐENA ZELENA POVRŠINA I DJEČJE IGRALIŠTE I U CIT