AKTUELNOSTI

30.04.2022

STANOVNICI LEPE KATE DOBILI NOVO IGRALIŠTE I MJESTO ZA ODMOR

Na inicijativu građana uređen je prostor iza Lepe Kate koji prethodno nije odgovarao potrebama stanovnika ovog dijela grada. Direktorica Zelenila, Daca Popović, kazala je da je realizovani projekat još jedan rezultat uspješne saradnje Glavnog grada, gradskih preduzeća, društveno odgovornih kompanija i građana.

"Na površini od 850m² za naše najmlađe sugrađane postavili smo četiri sprave na bezbjednoj podlozi od tartana, a ugrađeni su i parkovski mobilijar i nova rasvjeta. Posadili smo i 15 odraslih sadnica, formirali travnjak i ugradili sistem za navodnjavanje”, kazala je Popović i zahvalila društveno odgovornim kompanijama koje su donirale 10.000 eura za uređenje ovog prostora. Ukupna vrijednost projekta iznosi 30.000 eura.

Najmlađi sugrađani, a ni oni nešto stariji, nijesu krili zadovoljstvo. Zoran Ušćumlić, jedan od predstavnika stanara zgrade Lepa Kata i pokretač inicijative, kazao je da su izuzetno zadovoljni realizovanim projektom, ali i ukupnom saradnjom sa Glavnim gradom koji, kako ističe Ušćumlić, prepoznaje potrebe građana svih generacija.

Izjava direktorice Zelenile:

https://youtu.be/85mm6i968pg

Izjava mještana:

https://youtu.be/BuIZTrtx598

Kadrovi:

https://youtu.be/CO6RdNKPgLo

Share:

STANOVNICI LEPE KATE DOBILI NOVO IGRALIŠTE I MJEST