AKTUELNOSTI

01.05.2022

NOVA SPORTSKO-REKREATIVNA ZONA I U NASELJU ZELENIKA

Gradonačelnik dr Ivan Vuković sa saradnicima obišao je novu sportsko-rekreativnu zonu u naselju Zelenika. Na istom mjestu, krajem 2021. godine upriličen je susret sa građanima koji su poželjeli da ovaj prostor postane mjesto za odmor, druženje i rekreaciju.

"Obećao sam da ćemo tokom prve polovine 2022. na ovom prostoru dobiti jednu lijepo uređenu, zelenu površinu sa sadržajima koji su prethodno nedostajali ovom naselju. I evo, nešto ispred onih rokova koje smo sebi zacrtali, danas zvanično predajemo na upotrebu ovaj novi ukras ovog djela grada, ali i Podgorice u cjelini, imajući u vidu da je ovo ulaz u grad. Na 4700m2 dobili smo novouređenu zelenu površinu sa dječijim igralištem, sa teretanom na otvorenom, sa sportskim sadržajima, temeljno rekonstruisali postojeći sportski poligon i računam stvorili sve pretpostavke da više hiljada žitelja Zelenike uživa na otvorenom u sportu i rekreaciji", kazao je Vuković i istakao da ovo igralište, iako 44. koje je izgrađeno u mandatu ove gradske uprave, posebno znači imajući u vidu koliko je ono bilo potrebno stanovnicima ovog dijela grada.

“Prethodnih dana dobio sam puno komentara, fotografija, ljudi kažu da nikad nijesu viđeli đecu u ovom naselju ovako srećnu i da se đeca iz naselja bukvalno upoznaju na novom dječijem igralištu jer prethodno nijesu imali mjesto na kom bi se okupljali. Tako da sam vrlo srećan i djelim njihov osjećaj zadovoljstva i zahvalan vrijednim ljudima iz sistema Glavnog grada koji su radili na realizaciji ovog projekta”, zaključio je Vuković.

Na realizaciji ovog projekta radilo je više gradskih preduzeća: Agencija za stanovanje, Zelenilo, Komunalne usluge, Putevi, Čistoća, Vodovod i kanalizacija, a vrijednost izvedenih radova iznosi 203,000.00 eura. Osim pomenutih sadržaja, postor posjeduje i video nadzor, a ugrađen je i sistem za navodnjavanje.

U neposrednoj blizini, završeni su i radovina sanaciji Jezerske ulice, na dužini od 350 metara, prosječne širine 3,60m.Vrijednost izvedenih radova iznosi cca 30,000.00 eura. Podsjećamo, u ovoj godini su završeni i radovi na sanaciji i proširenju Manastirske ulice, jedne od najvažnijih saobraćajnica za stanovnike Zabjela, Zelenike i Dajbaba. Uporedo s tim radovima, uradili smo novu javnu rasvjetu, postavili 36 stubova rasvjete vrijednosti 27.000 eura. Ukupna vrijednost ove investicije iznosila je cca 280.000,00 eura.

Izjava gradonačelnika:https://youtu.be/SS_4WEcTWFA

Izjave građana:https://youtu.be/Q8jKP2TcdUM

Kadrovi sa događaja: https://youtu.be/TGYdb4ks8Zc

Share:

NOVA SPORTSKO-REKREATIVNA ZONA I U NASELJU ZELENIK