AKTUELNOSTI

23.10.2019

Podgorica dobila novi drvored

Podgorica je od danas bogatija za još jedan drvored košćela, koji je putem aplikacije “Moje drvo” donirala društveno odgovorna kompanija Crnogorski elektrodistibutivni sistem.

Aplikacija “Moje drvo” nudi građanima Podgorice i društveno odgovornim kompanijama mogućnost da učestvuju u procesu ozelenjavanja Glavnog grada, kako kroz donaciju biljnog materijala, tako i kroz sam proces sadnje biljaka, te s toga, ova aplikacija ima i edukativno-sociološki karakter.

“Glavni grad je u saradnji sa Zelenilom i kompanijom Amplitudo pokrenulo aplikaciju “Moje drvo”. Aplikacija je pokrenuta u oktobru prošle godine, a u prvom ciklusu posađeno je 93 odrasle sadnice. U drugom, odnosno tekućem ciklusu sadnje, do sada je izvršeno pet akcija, ovo je šesta, ali to ne znači da je manje vrijedna. Naprotiv, ovo je do sada najveća akcija u okviru koje je posađeno 45 odraslih sadnica košćele koje je donirao Crnogorski elektrodistributivni sistem. Nadamo se da će i u naradnom preiodu društveno odgovorne kompanije biti raspoložene da se pridruže ozelenjavanju Glavnog grada jer je naš cilj da Podgoricu vratimo na mapu najzelenijih gradova Evrope.” izjavila je Milica Vukčević PR menadžer Zelenila i pozvala društveno odgovorne kompanije da se pridruže ovoj akciji kako bi Podgorici vratili status najzelenijeg grada Evrope.

Marija Jovovć, šefica službe za korporativne komunikacije CEDIS-a istakla je da je Crnogorski elektrodistributivni sistem kompanija koja brine o životnoj sredini: Crnogorski elektrodistributivni sistem i zaposleni u njemu i danas su pokazali da je CEDIS kompanija koja je odgovorna prema zajednici , a mi kao zaposleni odgovorni prema sredini u kojoj živimo. Kao sto se može vidjeti u toku je sadnja 45 sadnica košćele za koje je CEDIS izdvojio oko 3.500 eura, a danas ćemo dobiti jedan mali CEDIS drvored. Ono što nas je podstaklo da se uključimo i podržimo projekat moje drvo nije samo stvaranje jednog lijepog hlada na ovom preostoru ili stvaranje jedne zelene oaze koja će lijepo izgledati, razlozi su mnogo veći, mnogo bitniji, mnogo dublji, pogotovo danas kada se jako puno pažnje poklanja eliminisanju svih negativnih posljedica koje sa sobom donosi urbani razvoj, pogotovo kada se jako puno govori o zaštiti životne sredine i klimatskim promjenama. Svi moramo biti svjesni koliko je jedno drvo važno za nas kao pojedince i za naše društvo generalno. Činjenica da jedno drvo u toku godine proizvede dovoljno kiseonika za dva odrasla čovjeka mora sve da nas podstakne, kao što je podstaklo nas zaposlene u CEDISU i CEDIS, da uradimo nešto ovako pleminito, nešto što je jako lijepo, da sadnjom drveta damo doprinos prirodi koja nam je omogućila da živimo i udišemo kiseonik. Ona je apelovala i na pojedince i na kompanije da budu odgovorni kao oni i zasade makar jedno drvo koje će nam dati dovoljno kiseonika. “Na taj način ćemo zahvaliti planeti zemlji za ovo što radi za nas, a i ostaviti nešto vrijedno za buduće generacije.”, zaključila je Jovović.

Share:

Podgorica dobila novi drvored