AKTUELNOSTI

17.01.2020

U OVOJ GODINI 17 IGRALIŠTA ZA MALIŠANE ŠIROM PODGORICE 

Glavni grad Podgorica, odnosno gradsko preduzećeZelenilo DOO - Podgorica, planira da u ovoj godini na više lokacija izgradi potpuno nova ili rekosntruiše igrališta koja su zbog stepena devastacije van upotrebe.

Prošle godine započeli smo ovu lijepu priču u nekoliko podgoričkih naselja i zaključili da je neophodno da što prije omogućimo našim najmlađim sugrađanima da u svakom dijelu grada dobiju adekvatan prostor za igru i razonodu, ali i za socijalnu integraciju i dalji razvoj.

U zavisnosti od vremenskih uslova, te izvođača radova, kao i tenderskih i ostalih neophodnih procedura, u ovoj godini se planira izgradnja ili rekonstrukcija na ukupno 17 lokacija, pa se novim igralištima mogu radovati mališani i njihovi roditelji na Starom aerodromu (dvije lokacije), u Novoj varoši, Zagoriču, Maslinama, Draču, Staroj Zlatici, Donjoj Gorici, Nikšićki put, MZ Ljubović, Ublima, Piperima, iza Maše, iza zgrade Simpa, u Momišićima, na Koniku i u Bloku VI.

Izgradnju i rekonstrukciju igrališta pratiće i adekvatno uređenje lokacija, u smislu oplemenjavanja sadnim materijalom, te postavljanja parkovskog i drugog neohodnog mobilijara.

Podsjećamo, u prošloj godini za ove namjene Glavni grad je utrošio sredstva u iznosu 140.000 eura.

Share: