AKTUELNOSTI

31.01.2020

Duh prošlih vremena upletenih u moderno doba- Podgorica dobija Podgorički park na preko 10.000m²

Podgorica će uskoro dobiti Podgorički park čija izgradnja će obuhvatiti rekonstrukciju zelenih površina u Ulici Jovana Tomaševića od Visećeg mosta do mosta Milenijum.

Radovi su već počeli, pa je sa površine između mosta Milenijum i Moskovskog mosta uklonjeno nefunkcionalno i nebezbjedno dječije igralište koje će biti zamijenjeno novim parkovskim sadržajima i oplemenjeno novim sadnim materijalom..

Šarm stare dame protkan biljkama karakterističnim za ovo podneblje oživjeće Podgoricu na jedan sasvim drugačiji način. Sadnjom autohtonih vrsta bijele i crne murve, šipka, smokve, džanja i bagrema pokušaćemo da u ovom parku dočaramo duh nekih prošlih vremena upletenih u moderno doba. Raprostranjen na preko 10.000m² park će biti uređen u rustičnom stilu savremenog dizajna. Šetne staze biće urađene od rizle, klupe će biti postavljene oko starih sadnica u prirodnom stilu, a biće i napravljena mirna, romantična oaza sa koje će se pružati pogled na dva najljepša mosta u gradu – Milenijum i Moskovski. Na ovom mjestu je planirana ugradnja nesvakidašnjih klupa na kojima će ljubitelji Podgorice i prirode moći da odmaraju i uživaju u pogledu.

Share: