AKTUELNOSTI

29.02.2020

Centar Podgorice dobio novi park, uskoro i rekonstruisanu Ulicu Vuka Karadžića

Gradonačelnik Podgoricedr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas radove na rekonstrukciji prvog dijela Ulice Vuka Karadžića. Nakon obilaska ove saobraćajnice otvaren je i park u Bloku N, u centru grada.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što radovi na temeljnoj rekonstrukciji jedne od najvažnijih ulica u centru Podgorice teku po planu i što se već se naziru finalne konture njenog budućeg izgleda.

„Ovo je jedan jako važan projekat za Glavni grad vrijedan 850.000 eura i vrlo sam zadovoljan kako teku radovi“, istakao je gradonačelnik i naglasio da će to biti najljepša ulica, ne samo u centru grada, nego i u Podgorici imajući u vidu blizinu Karađorđevog parka. Vuković je podsjetio da je puno kišnih dana u novembru usporilo dinamiku izvođenja radova i izrazio uvjerenje da će u narednih dva mjeseca radove na ovom projektu privesti kraju, na zadovoljstvo mještana ovog dijela grada, ali i svih Podgoričana.

Gradoačelnik je podsjetio da je gradska uprava veoma posvećena oživljavanju centra grada koji se dugo godina nalazio u stanju koje nije bilo zadovoljavajuće i dodao da je u tom cilju pokrenut niz inicijativa kako bi strogom centru grada vratili podgorički duh.

„Apsolutno sam uvjeren da smo na pravom putu sa projektima poput ovog, sa novim parkom u kvratu imeđu zgrada koje su okružene ulicama Vučedolskom, Slobode i Njegoševom“, istakao je gradonačelnik i dodao da će najavljenom rekonstrukcijom Bokeške ulice, pripremom projekta za rekonstrukciju Njegoševe ulice naredne godine, temeljnom sanacijom kolovoza i trotoara u ulicama: Balšića, Novaka Miloševa i Miljana Vukova u šta ćemo krenuti u drugoj polovni godine, centar Podgorice zasijati novim sjajem. On je saopštio da će se na taj način gradska uprava odgovorno odnijeti prema onome što je njena obaveza, odnosno da centar grada učinimo onakvim kakav on treba da bude. „ Krenuli smo u višemilionske investicije i nemam nikakvu dilemu da ćemo krajnjim rezulatom svi izuzetno zadovoljni i ponosni“, zaključio je Vuković.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj PodgoriceSrđan Raičevićsaopštio je da su radovi na ovoj saobraćajnici podrazumijevali njenu kompletnu rekonstrukciju, što znači da je urađena atmosferska, vodovodna, fekalna i tk kanalizacija. ” Ova saobraćajnica će cijelom dužinom imati obostrani parking sa 56 parking mjesta, urađenih od behatona, trotoarske površine biće urađene od visokokvalitetnog kamena, što je prirodni nastavak onoga što je do sada urađeno u Karađorđevoj, Ulici slobode, na Trgu nezaviosnosti, a u ovom dijelu smo posadili i jedan dio drvoreda koji će kratisti ovu ulicu, a činiće ga 38 kamfora”, istakao je Raičević.

Direktorica gradskog preduzeća ZeleniloDaca Popovićizrazila je zadovoljstvo prilikom otvaranja prvog u nizu novih igrališta koje je planirano za ovu godinu, od ukupno sedamnaest. “Na ovom prostoru prvo smo radili orezivanje platana, nakon toga skidanje površinskog sloja zemlje i nanošenje novog sloja humusne zemlje, na kojem ćemo kasnije zasaditi travnjak. Osim toga, izvršili smo sadnju drveća, žbunja, puzavica i cvijeća, da bi ovaj prostor mogli da koriste kako mališani, tako i građani starijih generacija. Postavljeno je trinaest parkovskih klupa, a ugradili smo i tri kante za otpatke. Takođe, svoj doprinos rekonstrukciji ovog prostora, osim preduzeća Zelenilo, dala je i Agencija za stanovanje, koja je rekonstruisala sportski poligon, a za rekosntrukciju rasvjete pobrinule su se Komunalne usluge. Ukupna vrijednost investicije je oko 50.000 eura“, istakla je Popović

Ona je još jednom apelovala na građane da se pažljivo ophode i prema dječjem i prema parkovskom mobilijaru, budući da su klupe juče postavljene, a jutros je dio letvi već bio tuđen. „Što budemo bolje čuvali parkovski i dječji mobilijar, više generacija će moći da ga koriste“, zaključila je Popović.

Share: