AKTUELNOSTI

02.04.2020

Stara Zlatica dobila zelenu oazu

Površina koja je služila za odlaganje otpada, nefunkcionalna i zapuštena, dobrim projektovanjem i realizacijom radova po projektu, pretvorena je u zelenu oazu, koja će građanima Stare Zlatice biti mjesto za odmor i uživanje u prirodi.

Kako bi se ova površina privela namjeni, iz gradskog preduzeća Zelenilo doo navode da je bilo neophodno bilo prvenstveno izvesti pripremne radove na čišćenju površine i sanitarnoj sječi i orezivanju žbunja i drveća. Nakon pripremnih radova izgrađene su šetne staze nasute slojem rizle, ugrađen je parkovski mobilijar, klupe i korpe za otpatke ali i piknik set – sto i klupa, kako bi se posjetioci u potpunosti mogli prepustiti uživanju. Cijeli prostor ograđen je rustičnom ogradom sa morednim detaljima koji cijelom prostoru daju specifičan izgled.

Kako bi se dodatno opleminila površina, izvršena je sadnja ukrasnog drveća i žbunja i sjetva travnjaka, a da se biljni materijal održi u dobrom vitalnom stanju tokom vrelih ljetnjih mjeseci, ugrađen je i hidrosistem.

Vrijednost realizacije ovog projekta iznosila je 11.500 eura, a iz gradskog preduzeća Zelenilo doo izražavaju nadu da će korisnici ove površine, nakon okončanja epidemije koronavirusa, uživati i brinuti o njoj kao o svom sopstvenom dvorištu.

Share:

Stara Zlatica dobila zelenu oazu