AKTUELNOSTI

07.04.2020

Završena izgradnja dječijeg igrališta u Maslinama

Zapošljeni u gradskom preduzeću Zelenilo doo marljivo rade na formiranju novih površina za odmor, igru i rekreaciju. Jedna takva lokacija nalazi se u Maslinama, tačnije u MZ Jedinstvo gdje su radnici Zelenila prethodnih 20-ak dana izvodili sve neophodne radove na izgradnji dječijeg igrališta, kako bi ova površina bila uređena i kako bi najmlađe sugrađane ovog naselja uveselili, kada za to budu stvoreni bezbjedni zdravstveni uslovi. Vrijednost ove investicije je cca 9.000 eura.

Na ovoj površini izvedeni su pripremni sanitarno-higijenski radovi na orezivanju postojećeg biljnog fonda, nakon čega su izvedeni radovi na obilježavanju terena, odnosno prenošenju i realizaciji projekta. Uslijedila je izgradnja šetnih staza i platoa, ugradnja šest sprava za igru najmlađih (vrteška, klackalica, ljuljaška, tobogan sa kulom i dvije njihalice), kao i ugradnja parkovskog mobilija, odnosno četiri klupe i dvije korpe za otpatke. Na podlozi od rizle ugrađena su i polja za igru “školice”, čime će se dodatno uticati na razvoj različitih vještina kao i “fair play”.

Sadnjom džanja je obogaćen i biljni fond, a posijana je i trava kako bi se formirao travnjak, a mališanima omogućena bezbjedna igra.

Gradsko preduzeće Zelenilo i ostala privredna društva posebno su u ovim danima posvećeni uređivanju parkova, igrališta i šetališta, kako bi naše sugrađane svih uzrasta po okončanju pandemije coronavirusa obradovali brojnim novim sadržajima.

Share: