AKTUELNOSTI

11.04.2020

Glavni grad predstavio našu radnicu na terenu Lejlu Mićković

Zapošljeni u gradskom preduzeću Zelenilo doo Podgorica svakodnevno su angažovani na uređenju i održavanju postojećih i formiranju novih zelenih površina, ugradnji o državanju dječjih igrališta i ugradnji i održavanju parkovskog mobilijara. Kao i mnogi drugi radnici gradskih preduzeća, oni su na terenu nezavisno od situacije, ili doba godine, a njihov trud i rad nemoguće je ne primijetiti.

Jedna od njih jeLejla Mićković, koja kako kaže već više godina radi u gradskom preduzeću Zelenilo doo i svojim poslom je, iako nije nimalo lak, zadovoljna. “Radim već devetu godinu na poslovima rasadničke proizvodnje. Kao i svake godine Podgorica osvane ukrašen svim bojama. Za dvije sezone, proljećnu i jesenju proizvedemo oko 150.000 pa i više i sjemena cvjetnica koje po tri pita prođu kroz naše ruke, sjetva, presađivanje, sadnja po parkovima i uljepšavanje Podgorice. Pored toga proizvodimo žbunove, drveće, ukrasno bilje, pa čak i kućne sadnice.“, ističe Lejla Mićković, koja je ljubav prema brojkama zamijenila ljubavlju i pažnjom prema cvijeću, jer je Lejlin primarni poziv računovođa.

Iako u izmijenjenim i otežanim okolnsotima, budući da zbog poštovanja propisanih mjera mnogi moraju ostati kod kuća, radnici Zelenila se trude da naš Grad i građani ne primijete razliku u odnosu na prethodne godine, pa se Lejla i sve njene kolege nadaju da će one koji su već duže vrijeme u izolaciji prijatno iznenaditi izgled grada kada se sve ovo završi. „Dasnašnja situacija je teška, dosta je kolega odsutno, ali mi ulažemo maksimalne napore da grad držimo na nivou na koji su građani navikli. Radimo udarnički, sadimo, saniramo površine, pored košenja parkovi se i dalje prave, saniraju se dječja igrališta i prave nova, čak vršimo i dezinfekciju zelenih i javnih površina“.

No bez obzira na nadljudske napore koje ekipe i ovog preduzeća ulažu na terenu, nažalost, određeni broj pojedinaca to ne cijeni, pa se nerijetko dešava da se iste površine uređuju i po više puta. „Nadam se da će građani znati da cijene naš trud i rad, i da ćemo zajedno moći da uživamo u ljepotama našeg grada“, ističe naša sagovornica.

Na kraju, i ona kao i svi oni koji su na terenu ovih dana, Lejla poručuje: „Ostanite doma da zajedno prevaziđemo novonastalu situiaciju i nadam se da ćemo ubrzo zajedno moći da prošetamo našim gradom“.

Razgovor sa Lejlom možete pogledati na sljedećem linku:

https://youtu.be/mDb8bxbFX6U

Share: