AKTUELNOSTI

15.04.2020

Uređena zelena površina oko Tornja na Dajbabskoj gori

Površina oko Tornja na Dajbabskoj gori javna je površina koja je data na korišćenje Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore, a s obzirom da se radi o poziciji sa koje se pruža prelijep pogled na Podgoricu, građani se ovdje slobodno mogu opusititi i uživati.

Kako bi se posjetiocima Dajbabske gore priustio još ljepši doživljaj, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore uložila je sredstva za uređenje ove površine, a gradsko preduzeće Zelenilo je izvelo radove.

Za kvalitetno izvođenje radova na ovom prostoru bilo je potrebno izvršiti obilježavanje i planiranje površine, a nakon toga i zemljane radove kako bi se kasniji radovi obavili na adekvatnoj podlozi.

Izletište kod Tornja na Dajbabskoj gori sada ima novu šetnu stazu od rizle, a bogatije je i za 14 odraslih sadnica drveća i 336 komada žbunja, a biće ugrađen i hidrosistem i formiran travnjak.

Budući da je gradsko preduzeće Zelenilo doo u prethodnom periodu realizovalo veliki broj projekata uređenja postojećih zelenih površina i formiranje novih, uvjereni smo da će naši sugrađani imati brojna nova mjesta na kojima će uživati u prirodi nakon epidemije coronavirusa.

Share: