AKTUELNOSTI

17.04.2020

Mališani Starog aerodroma i Zagoriča uskoro dobijaju nova igrališta

Da radnici Zelenila čine sve da obraduju najmlađe Podgoričine pokazuje i činjenica da svakodnevno vrijedno rade na izgradnji novih igrališta. Nakon završene izgradnje igrališta u Maslinama i izgradnja igrališta u Zagoriču se privodi kraju. Nekada površina bez konkretne namjene sada će biti glavno mjesto za okupljanje mališana koji će moći bezbrižno da se igraju na prostoru namijenjenom baš za njih. U hladovini drveća, pored ugrađenih sprava za igru, biće formiran i travnjak, a u toku je ugradnja zaštitne ograde, a sve u cilju stvaranja bezbjednih uslova za igru najmlađih.

A na radost mališana Starog aerodroma, zapošljeni u Zelenilu ovih dana započeli su i izgradnju novog igrališta u Ulici Admirala Zmajevića.

Nefunkcionalna površina biće pretvorena u moderno igralište sa bezbjednom podlogom od tartana, kvalitetnim spravama za igru najmlađih, ali i parkovskim mobilijarom koji će moći da koriste sve generacije naših sugrađana. U okviru dječijeg igrališta biće izvršena i sadnja dekorativnog drveća, žbunja i žive ograde, kao i formiranje travnjaka, čime će ova površina s pravom nositi epitet manjeg parka.

Ovih dana završeni su radovi na priremi terena, obilježavanju, kolčenju, uklananju površinskog sloja zemlje, ugradnji ivičnjaka i drugih radova, a juče je izvršena i ugradnja sprava i betoniranje podloge za ugradnju tartana.

Share: