AKTUELNOSTI

23.04.2020

Stari aerodrom dobio novo dječje igralište, zelenu površinu i rekonstruisani poligon

Gradonačelnik Podgoricedr Ivan Vuković,sa saradnicima, obišao je danas završne radove na izgradnji dječjeg igrališta, formiranju manje zelene površine i rekonstrukciji sportskog poligona u Ulici Admirala Zmajevića u naselju Stari aerodrom.

“Danas imamo zadovoljstvo da obiđemo novo igralište u naselju Stari aerodrom, a ovo nije samo igralište već jedna lijepa nova manja parkovska površina. Na ovaj način učinićemo našim najmlađim sugrađanima život interesantnijim i stvoriti novi prostor za igru i razonodu. U prethodnom periodu Glavni grad i sva privredna društva bila su izuzetno vrijedna, tako da je gradsko preduzeće Zelenilo samo u posljednjih devet mjeseci izgradilo 10 novih igrališta koja zadovoljavaju najsavremenije standarde, opremljena najnovijim mobilijarom i svi obloženi bezbjednom tartan podlogom. Na svim igralištima površine smo učinili multifunkcionalnim, tako da osim samog igrališta na svim tim porostorima nalazi se i novi parkovski mobilijar i značajnio je obogaćen zeleni fond. Na prostoru na kojem se treutno nalazimo, osim samog igrališta, rekonstruisan je i sportski poligon“, istakla je zamjenica gradonačelnikadr Slađana Vujačić.

Ona je podsjetila da su gradska preduzeća više nego dobro iskoristila prethodni period da grad učine još ljepšim i zelenijim, pa je pokrenut niz projekata. „Osim igrališta u Zagoriču, igrališta u Bloku N i u Maslinama, takođe smo napravili i nekolikio novih manjih zelenih provršina, a ono što nas sada čeka na zadovoljstvo naših sugrađana je uređenje Rimskog trga koji će biti obogaćen novim zelenim fondom, kao i izgradnja Podgoričkog parka i parka na Zabjelu. U prethodnom periodu smo uredili i parkovsku površinu kod Gimnazije“.

Zahvalivši se svim kolegama koje su u otežanim uslovima vrijedno radile, zamjenica Vujačić je poručila da će se sa ovakvim i sličnim aktivnostima nastaviti i u narednom periodu, uz molbu sugrađanima da čuvaju površine i mobilijar, kako bi se njime što duže služili u narednom periodu.

„Djeca su najvažniji stanovnici Podgorice njima posvećujemo posebnu pažnju i trudimo se da izgradimo što više dječjih igrališta kao i da rekosntruišemo postojeća. Izgradnja dječjih igrališta ne podrazumijeva samo ugradnju sprava i bezbjedne podloge od tartana, već i ugradnju hidrostistema, sadnica, žive ograde, kao i postavljanje parkovskih klupa i korpa za otpatke. Praktično, njihovom izgradnjom dobijamo male parkove koje mogu da koriste građani svih generacija. Prostor bez konkretne namjene prevodimo u lijepa igrališta, zato je bitno da ih čuvamo“, istakla je direktorica gradskog preduzeća ZeleniloDaca Popović.

Direktor Agencije za stanovanjeVladimir Tomovićpodsjetio je da Glavni grad u saradnji sa Agencijom i drugim privrednim društvima ovih dana intenzivno radi na uređenju sportskih poligona i multifunkcionalnih sprava za trening na otvorenom na više lokacija u gradu. „Upoznati ste da su nedavno započeti radovi na uređenju poligona iza zgrade Simpa, takođe, radi se na poliginu u Maslinama, a u narednom periodu krećemo sa radovima na postavljanju mobilijara i nove ograde na poligonu u MZ Proleter. Koristimo priliku smanjenih aktivnosti na sportskim poligonima da uredimo što veći broj postojećih. To je bio slučaj i sa ovim u Ulici Admirala Zmajevića gdje smo zamijenili dio mobilijara,popravili i ofarbali ogradu. Slično smo uradili i na poligonima u Zelenici, u ulicama Bracana Bracanovića, Crnogorskih serdara, a u narednim danima ćemo slične aktivnosti realizovati i u Moskovskoj ulici. Tu nećemo stati, jer nam je plan da što veći broj poligona dobije novi sjaj do kraja godine i zato ćemo koristi svaki lijepi dan da to realizujemo“, zaključio je on.

Share: