AKTUELNOSTI

11.06.2020

Mališani naselja Drač uskoro dobijaju dječije igralište

Aktivnosti koje Zelenilo sprovodi na izgradnji dječijih igrališta ne jenjavaju, naprotiv, iako su radovi na izgradnji dječijeg igrališta na Zabjelu u punom jeku, ekipe ovog Društva danas su počele sa izgradnjom još jednog dječijeg igrališta. Ovog puta u naselju Drač.

Stanari ovog naselja sugerisali su nam lokaciju za izgradnju dječijeg igrališta, a nakon uvida u plansku dokumentaciju, utvrđeno je da je navedena površina predviđena za izgradnju istog. Stoga je “Zeleni tim” krenuo u akciju, napravio projekat, pribavio potrebne materijale i danas su i zvanično počeli radovi na realizaciji projekta kako bi travnata površina između ulica Oktobarske revolucije i Đečevića dobila novi izgled.

Ljuljaška, klackalica, vrteška, njihalice, tobogan sa kulom daće ovoj površini posebnu draž. Sprave će biti ugrađene na podlozi od tartana, ali će se sačuvati veći dio travnjaka koji su stanari godinama njegovali, a djeca obožavala da se igraju na njemu. Ugradnjom sprava za igru mališani će dobiti nove sadržaje što će njihovo odrastanje učiniti ljepšim.

I ovo, kao i sva igrališta koja smo izgradili u prethodnom periodu, biće oplemenjena biljnim materijalom, ali i opremljena parkovskim mobilijarom (klupe i korpe za otpatke).

Share: