AKTUELNOSTI

11.07.2020

POČELA REVITALIZACIJA PARK ŠUME LJUBOVIĆ: USKORO VIŠE OD 2.000 SADNICA

Gradonačelnik Podgoricedr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je park šumu Ljubović, gdje je danas zvanično počeo projekat revitalizacije ovog mjesta za koje su podgoričani i svi ljubitelji prirode i rekreacije tradicionalno vezani.

Zamjenica gradonačelnikadrSlađana Vujačićkazala je da se simboličnom sadnjom na brdu Ljubović, obilježava početak revitalizacije park šume Ljubović.

``Vikend je tradicionalno vrijeme kada gradska uprava zajedno sa sugrađanima, posvećena uređenju park šuma i svih onih zelenih površina za koje smo svi skupa vezani. Ovog vikenda zbog epidemiološke situacije, koja vlada u našoj državi, gradska uprava je odlučila da samostalno započne revitalizaciju još jednog prostora za sve naše građane, kao i goste koji rado posjećuju naš grad, to je brdo Ljubović. Danas ćemo simboličnom sadnjom započeti projekat revitalizacije park šume Ljubović. ‘’ saopštila je zamjenica Vujačić.

Glavni grad će i u narednom periodu nastaviti sa akcijama ozelenjavanja, te će park šuma Ljubović uskoro biti bogatija za 2.000 sadnica.Zamjenica gradonačelnika drSlađana Vujačićistakla je da je cilj gradske uprave da ozelenjavanjem i uređivanjem gradskih zelenih oaza pruži sugrađanima što više prostora za odmor i rekreaciju.

‚‚Naša posvećenost projektima iz oblasti zaštite životne sredine i opšte uređenja svih onih mjesta za koje smo vezani u gradu ili svih onih mjesta koji su dobili potpuni novi izgled je sad več dokazana i nije potrebno govoriti o tome. Ono to želimo da postignemo je da građani što više vremena provode na otvorenom, što više vremena provode na zelenim površinama. Mi ćemo se potruditi da naše brdo Ljubović dobije novi sjaj,da dobije ovom akcijom više od 2.000 sadnica, novi mobilijar, obnovljen sportski poligon i sve one elemente koji su neophodni da bi se ugodno provodilo vrijeme. Nije potrebno previše govoriti o tome koliko su ove akcije važne i koliko su ovakvi prostor važni za zdravlje naših građana za jedan ugodan život, naravno sa aspekta fizičkog i mentalnog zdravlja, situacija u kojoj se nalazimo nam je to dokazala. Poziv svim sugrađanima, da nakon što ovo mjesto, za koje su Podgoričani tradicionalno vezani dobije novi sjaj provode da što više vremena provode na brdu Ljubović.’’ zaključila je zamjenica Vujačić.

Direktorica gradskog preduzeća Zelenilo,Daca Popovićistakla je da je zaštita životne sredine jako bitna za Društvo na čijem je čelu.

„ Danas smo krenuli sa revitalizacijom i oplemenjavanjem prostora park šume Ljubović gdje ćemo posaditi 40 sadnica, a u narednom periodu i preko 2.000 kada su u pitanju sadnice za pošumljavanje. Podgorica se pridružila globalnom projektu „Drveće u gradovima“, tako da smo se obavezali da do kraja godine posadimo 10.000 sadnica“, istakla je Popović podsjećajući da je Zelenilo u prošloj godini intenzivno sprovodilo akcije sadnje sa društveno odgovornim kompanijama i NVO sektorom kada je posađeno 800 sadnica.

„ Pored pošumljavanja i sadnje odraslih sadnica na ovom prostoru će biti promijenjen kompletan mobilijar- parkovske klupe i korpe za otpadke“, zaključila je Popović i dodala da je Zelenilo angažovano u svim djelovima grada kada je u pitanju protivpožarna zaštita..

Izjavu zamjenice Vujačić možete preuzeti na sljedećem linku:

https://youtu.be/3StKtXi0HM0

Izjavu direktorice gradskog preduzeća ,,Zelenilo’’ d.o.o možete preuzeti na sljedećem linku:

https://youtu.be/v0vcqHRBgmY

Share:

POČELA REVITALIZACIJA PARK ŠUME LJUBOVIĆ: USKORO V