AKTUELNOSTI

30.10.2020

PODGORICA DIO REGIONALNE INICIJATIVE “DRVO PRIJATELJSTVA”, ULICA IBRAHIMA DREŠEVIĆA DOBILA NOVI DRVO

Gradsko preduzeće Zelenilo danas je, u saradnji sa @ekoloski_pokret_ozon u okviru regionalne inicijative “Drvo prijateljstva”, u Ulici Ibrahima Dreševića zasadilo 69 sadnica jasena.

Ovu akciju pokrenuo je Evropski fond za Balkan (EFB), a danas je istovremeno u Beogradu, Skoplju, Prištini, Tirani, Podgorici i Sarajevu uz volontersku i logističku podršku brojnih lokalnih partnera posađeno 400 stabala drveća.

Ideja akcije je smanjenje emisije CO2 nastale kroz sve poslovne letove EFB tokom 2019. godine, a cilj akcije je pokazati da je moguće kroz preuzimanje pojedinačne odgovornosti napraviti razliku na lokalnom i regionalnom nivou.

S obzirom da je zbog velike količine izduvnih gasova nivo aerozagađenja najveći u urbanim gradskim zonama, za realizaciju ove akcije odabrali smo Ulicu Ibrahima Dreševića odnosno lokaciju u neposrednoj blizini Glavne željezničke i autobuske stanice u Podgorici.

Očuvanje životne sredine u vremenu u kojem živimo predstavlja ozbiljan izazov i zbog toga i na ovaj način želimo da utičemo na podizanje svijesti o značaju svake nove sadnice drveća i da pozovemo naše sugrađane da čuvaju zelene površine, a našim svakodnevnim aktivnostima nastavićemo da radimo na ozelenjavanju Podgorice i poboljšanju kvaliteta života u glavnom gradu.

Share:

PODGORICA DIO REGIONALNE INICIJATIVE “DRVO PRIJATE