AKTUELNOSTI

02.09.2021

KULTNO IGRALIŠTE U MOSKOVSKOJ ULICI U NOVOM SJAJU DOČEKALO MALIŠANE

Gradonačelnik Podgoricedr Ivan Vuković, sa saradnicima, večeras je obišao u potpunosti rekonstruisano dječije igralište u Moskovskoj ulici. Tom prilikom gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog dočeka koji su priredila djeca iz ovog prekomoračkog kvarta, poznatijeg kao kvart iza zgrade „G“, podsjećajući da je ovaj kvart nažalost dugo vremena bio prilično zapušten, zbog čega je Glavni grad krenuo u njegovu rekonstrukciju.

"Zahvaljujući vrijednim kolegama iz privrednog društva „Zelenilo“, ali i Agencije za stanovanje, Puteva i Komunalnih usluga, najmlađi stanovnici Podgorice danas i u ovom dijelu grada imaju savremeno igralište i moderan sportski poligon“, naglasio je Vuković. On je dodao da vrijednost projekta iznosi oko 65.000 eura od čega je kompanija Park World donirala jedan broj sprava vrijednosti 3 000 eura.

„Kao što znate naše opredjeljenje je da u svim djelovima Podgorice kreiramo ovakve sadržaje, jer oni čine život u glavnom gradu humanim, a Podgoricu modernim evropskim glavnim gradom“, zaključio je Vuković.

Direktorica gradskog preduzeća ZeleniloDaca Popovićistakla je da su mališani umjesto igrališta koje je bilo zapušteno i staro, dobili savremeno novo igralište. "Na prostoru od 1.000 m2 , ugrađena je bezbjedna podloga od tartana, kombinovana multifunkcionalna sprava, kula sa toboganom, klackalica, njihalica, kao i mini biciklistička staza. Posijana je trava, ugrađen je hidrosistem, zadržan je biljni fond i dodatno obogaćen novim sadnicama drveća i žbunja", naglasila je Popović i zahvalila kolegama, kao i kompaniji Park world na donaciji, ali i kompaniji Ledo na sladoledima za najmlađe. Ona je saopštila da je gradsko Zelenilo započelo radove na izgradnji dječijeg igrališta u Maslinama, te da će u narednim danima početi i radovi na izgradnji dječijeg igrališta u Gornjoj Gorici i apelovala na sugrađane da čuvaju zelene površine u gradu.

Izjava gradonačelnika dr Ivana Vukovića dostupna je na sljedećem linku:https://www.youtube.com/watch?v=5tNrPp45DHo

Kadrovi sa događaja:https://youtu.be/TIMgvZ8fOU0

Video dron:

https://youtu.be/RrhdF_y7BYc

Share:

KULTNO IGRALIŠTE U MOSKOVSKOJ ULICI U NOVOM SJAJU