AKTUELNOSTI

09.09.2021

NOVA DJEČIJA IGRALIŠTA U ULICI MITRA BAKIĆA I MZ MASLINE

Nakon uređenja dječijeg igrališta u Moskovskoj ulici, ekipe gradskog preduzeća Zelenilo započele su radove na izgradnji dječijih igrališta u MZ Masline i Ulici Mitra Bakića.

Radovi na izgradnji dječijeg igrališta u Ulici Mitra Bakića su u toku, te će mališani iz tog dijela grada dobiti novi prostor za igru i druženje. Tobogan, ljuljaška, klackalica, njihalica, klupe i korpe za otpatke sadržaji su koji će se naći na ovoj površini predviđenoj za boravak naših najmlađih sugrađana. Pejzažno će biti uređen i okolni prostor gdje će biti posađeno pet odraslih sadnica drveća, puzavice i formiran travnjak.

Podsjećamo, da se radovi na rekonstrukciji dječijeg igrališta u MZ Masline privode kraju. Na prostoru od 425 m2, polomljeni i dotrajali mobilijar biće zamijenjen novim sadržajima. U toku je izvođenje zemljanih radova, nakon čega će se izgraditi šetne staze i postaviti podloga od tartana.

Na podlozi od tartana biće ugrađen dječiji mobilijar (klackalice ljuljaške, njihalice, tobogan sa kulom i vrteška), a sadržaj ovog prostora upotpuniće klupe i kante za otpatke. Dječije igralište će se dodatno oplemeniti sa 22 odrasle sadnice drveća, te će ovaj ambijent biti prijatniji za boravak. Na slobodnim površinama biće formiran travnjak, a kompletne zelene površine biće pokrivene sistemom za navodnjavanje.

Ekipe Zelenila će nakon završetka ovih radova nastaviti da intezivno rade na ozelenjavanju Podgorice i izgradnji novih parkovskih površina sa brojnim sadržajima.

Share:

NOVA DJEČIJA IGRALIŠTA U ULICI MITRA BAKIĆA I MZ M