AKTUELNOSTI

24.09.2021

OTVORENO 30. DJEČIJE IGRALIŠTE U PODGORICI

Gradonačelnik Podgorice drIvan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas završene radove u kvartu u blizini Ulice Mitra Bakića koji je doživio potpunu transformaciju, a za te namjene Glavni grad je utrošio sredstva u iznosu od oko 102.000,00 eura.

Vuković je naglasio da je riječ o jednom od starijih podgoričkih kvartova, koji se nažalost, dugo vremena nalazio u nezadovoljavajućem stanju, a da je Glavni grad, imajući to u vidu, prije par mjeseci krenuo sa radovima koji su tekli fazno, od uređenja sportskog poligona, terena za basket, dječijeg igrališta, parkinga i nove rasvjete.

"Sportski poligon na kom su stasale mnoge sportske legende, uređen je u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore. S obzirom na to da se stari poligon koristio i za fudbal i za košarku, a da je sada sa vještačkom travom, namijenjen ljubiteljima fudbala, napravili smo i novi poligon za basket. Na preostalom prostoru izgrađeno je novo dječije igralište, a saniran je i veliki parking prostor u neposrednoj blizini sa 63 parking mjesta. Nakon dugo godina i decenija, možemo da kažemo da je ovaj kvart sada jedan od najljepših u Podgorici“, istakao je Vuković i zahvalio kolegama iz gradskih preduzeća koji su u relativno kratkom roku postigle jedan fantastičan rezultat. Gradonačelnik je zahvalio i sugrađanima na podršci u nadi da će čuvati ove sadržaje, te da će na ovom mjestu stasavati neki novi sportski talenti, odnosno da će biti nastavljena lijepa tradicija koja je vezana baš za ovaj dio Podgorice. Vuković je istakao da je dječije igralište koje je otvoreno večeras 30. igralište koje je Glavni grad izgradio u ovom mandatu i da će u narednom periodu isto tako biti posvećen stvaranju što kvalitetnijih uslova za život u Podgorici.

Direktorica gradskog preduzeća Zelenilo d.o.o, Daca Popović kazala je da je Podgorica dobila još jedno savremeno dječije igralište.

“Izgradili smo još jedno dječije igralište, na prostoru od 400m2. Na bezbjednoj podlozi od tartana, postavljen je tobogan sa kulom, klackalica, njihalica i dupla vrteška. Postavljen je i parkovski mobilijar, šest parkovskih klupa i dvije korpe za otpatke. Posadili smo drveće i puzavice, a na 640m2 posijali smo travu”, kazala je Popović i dodala da je duž novog parkinga posadjeno 10 odraslih sadnica lipe, kao i da je cijeli prostor pokriven sistemom za navodnjavanje.

Popović je apelovala na sugrađane da čuvaju zelene površine, dječija igrališta poligone, kako bi naš grad bio zelen, uredan i čist.

Mještanin Dušan Radonjić istakao je da će ovaj multifunkcionalni prostor uljepšati mališanima djetinjstvo.
“Pored brojnih zelenih površina i naši najmlađi su dobili svoj prostor za njihovo bezbrižno djetinjstvo. Ovo je nešto što je nedostajalo ovom kvartu. Drago mi je što se u Podgorici u posljednje vrijeme izgradio veliki broj ovakvih sadržaja”, zaključio je Radonjić.

Izjava gradonačelnika dr Ivana Vukovića dostupna je na sljedećem linku:

https://youtu.be/B2GrkY2Og74

Izjava Dace Popović dostupna je na sljedećem linku:

https://youtu.be/LKPBzJdxrcY

Izjava Dušana Radonjića dostupna je na sljedećem linku:

https://youtu.be/WxhygumP5is

Kadrovi sa obilaska :

https://youtu.be/pycwRWR8VtM

Share:

OTVORENO 30. DJEČIJE IGRALIŠTE U PODGORICI