AKTUELNOSTI

11.03.2022

STARI AERODROM DOBIO JOŠ JEDNU PARKOVSKU POVRŠINU SA SADRŽAJIMA ZA SVE GENERACIJE

Gradonačelnik Podgorice drIvan Vuković, sa saradnicima, obišao je završene radove na izgradnji parkovske površine u Zmaj Jovinoj ulici. Realizacijom ovog projekta stanovnici Starog aerodroma su dobili još jedno dječije igralište, savremeni mobilijar i prostor za boravak na otvorenom.

Vuković je iskazao veliko zadovoljstvo zbog uspješnog završetka radova nekoliko privrednih društava koja su u prethodnom periodu bila angažovana na ovoj lokaciji, u prvom redu gradsko Zelenilo, zahvaljujući čemu su građani na površini od gotovo 4.000m2 dobili zelenu oazu, bezbjedan prostor za igru mališana i jedan broj sadržaja za starije sugrađane. Investicija je vrijedna cca 143.000 eura, a ovaj sadržaj potpuno mijenja kvalitet života u ovom dijelu Podgorice.

"Sjećamo se, prije nekoliko godina, koliko smo često slušali o tome kako je Podgorica izgubila epitet zelenog grada i koliko su se sugrađani, s pravom, žalili kako ne postoje ovakvi i slični sadržaji ili barem ne postoje u dovoljnoj mjeri”, kazao je Vuković i podsjetio da je gradska uprava nedavno i sa evropske adrese dobila potvrdu kvaliteta rada kada su u pitanju zeleni projekti, što je dodatan motiv za dalji rad u ovom pravcu.

"Prije desetak dana smo dobili potvrdu kvaliteta rada gradske uprave, tako što je Evropska agencija za zaštitu životne sredine, Podgoricu proglasila petim najzelenijim gradom u Evropi, ovakvi projekti su doprinijeli tim rezultatima i zato sam kao gradonačelnik izuzetno ponosan, izuzetno zahvalan mojim kolegama i srećan zbog naših sugrađana”, zaključio je Vuković.

Direktorica gradskog Zelenila,Daca Popovićistakla je da ovo privredno društvo ima odličnu saradnju i komunikaciju sa građanima, što za rezultat ima sve veći broj igrališta i uređenih javnih zelenih površina u svim djelovima grada. “I ova parkovska površina je dokaz da gradska uprava poštuje želje i zahtjeve građana, te da na njih pozitivno odgovara. U saradnji sa Komunalnim uslugama i Agencijom za stanovanje, uredili smo ovaj prostor gdje je izgrađeno dječije igralište na podlozi od tartana, postavljen je urbani mobilijar za miran odmor, smješten ispod nadstrešnica, dok je za rekreativce postavljena teretana na otvorenom, sto za stoni tenis, kao i dva stola za šaha. Posađeno je 100 odraslih sadnica drveća, obezbijeđen sistem za navodnjavanje, i izvršena ugradnja nove rasvjete”, kazala je Popović i još jednom apelovala na sve građane da se savjesno ophode prema javnim zelenim površinama.

Osim navedenih sadržaja, podsjećamo da je gradsko preduzeće Putevi, nakon formiranja parkovske površine, radilo na izgradnji privremenog parking prostora sa 13 parking mjesta i pristupne saobraćajnice.

Upravnik jedne od okolnih zgrada i jedan od pokretača inicijative za uređenje ove površine,Jasmin Spahić, kazao je da su mještani veoma zadovoljni i da su neka prvobitna očekivanja prevaziđena, da se park već uveliko koristi i da vjeruje da će Glavni grad zajedno sa građanima nastaviti da razvija svaki dio Podgorice.

Izjava gradonačenika dr Ivana Vukovića:

https://www.youtube.com/watch?v=KP_2XpwxK9Y

Izjava direktorice gradskog preduzeća “Zelenilo”DOO Dace Popović:

https://www.youtube.com/watch?v=q5Z48PXUT90

Izjave građana:

https://www.youtube.com/watch?v=fJOlWl2W1lI

Kadrovi sa obilaska:

https://www.youtube.com/watch?v=Dl2On0AXV5s

Share:

STARI AERODROM DOBIO JOŠ JEDNU PARKOVSKU POVRŠINU