AKTUELNOSTI

16.10.2019

Zelenilo pejzažno uredilo kružni tok

Završeno pejzažno uređenje kružnog toka na raskrsnici ulica 4. jula i Vojislavljevića

Uloga kružnih tokova pored svoje funkcije u regulisanju saobraćaja ima i veoma važnu dekorativnu funkciju, pa uređenje istih zahtijeva i izrazito estetski pristup projektovanju i opremanju. Zbog gustog saobraćaja na kružnim tokovima, velika pažnja posvećuje se odabiru vrsta koje će biti posađene, jer iste moraju biti otporne na gradske uslove.

Prateći sve zakonitosti pejzažne arhitekture, započeli smo radove na uređenju kružnog toka na raskrsnici ulica 4. jula i Vojislavljevića. Nakon završenih radova na pripremi podloge koja podrazumjeva uklanjanje površinskog sloja neplodne i nasipanja nove humusne zemlje pristupili smo ugradnji hidrosistema i iskopu rupa za sadnju biljaka. Prilikom izbora vrsta veliku pažnju posvetili smo i estetskom izgledu, pa je tako na ovom kružnom toku izvršena sadnja čempresa, patuljastih smrča i dasiliriona.

Lajt motiv uređenja svakako predstavlja šljunak u parteru sa jedne i čempresi sa druge strane kružnog toka.

Pored uređenja kružnog toka na raskrsnici ulica 4. jula i Vojislavljevića, počeli smo sa radovima na kružnom toku na Jadranskoj magistrali na uključenju Jugozapadne obilaznice, a ukoliko vremenski uslovi dozvole radovi na ovom kružnom toku biće završeni u toku naredne dvije sedmice.

Share: