AKTUELNOSTI

26.04.2020

I najmlađi stanovnici Zagoriča dobili novo igralište

Prošle godine Glavni grad Podgorica, odnosno gradsko preduzeće Zelenilo doo počelo je sa akcijom izgradnje i rekonstrukcije dječjih igrališta širom Podgorice. Građani su iskazali posebno zadovoljstvo ovom akcijom, pa smo odlučili da u 2020. godini posebnu pažnju posvetimo ovoj vrsti infratsrukture i izgradimo ukupno 17 dječjih igrališta u svim djelovima grada.

Ove godine, dječja igrališta izgrađena su u Bloku N, Maslinama, na Starom aerdoromu, i novo, u Zagoriču i do sada smo za ove namjene utrošili cca 86.000 eura, a sve sa željom da za mališane Podgorice stvorimo bezbjedna i prijatna mjesta za igru i druženje.

Na površini koja do sada nije imala konkretnu namjenu, a na zahtjev građana Zagoriča, u Ulici Nikole Tesle, izgradili smo novo dječije igralište, koje će, nadamo se, mališanima ovog naselja biti omiljeno mjesto za igru. Smješteno u hladovni drveća ovo dječije igralište opremljeno je: duplom ljuljaškom, dvije njihalice, toboganom sa kulom, klackalicom i vrteškom, a osim sprava, ugrađene su i parkovske klupe i korpe za otpatke.

Izgrađene su staze od rizle i formiran travnjak, a kako bi mališanima bila obezbijeđena bezbrižna igra, ovo dječije igralište ograđeno je zaštitnom ogradom na kojoj se nalaze veseli motivi – emotikoni, koji cijelom igralištu daju savremenu notu.

Share: